Oferta wigilijna

Miło nam Państwa poinformować o naszej ofercie wigilijnej. Chętnie zapewnimy pełne menu na Państwa przyjęcie. Przedstawiamy poniżej trzy wersje menu 🙂

Wersja nr 1

Przekąski zimne:
Śledzie w śmietanie z jabłkami i rodzynkami
Śledzie w oleju
Karp w galarecie po żydowsku
Rolada z pstrąga z bakaliami
Tymbaliki z łososia  w otoczeniu marynowanych pieczarek

Zupy:
Barszczyk czerwony z grzybowymi uszkami
lub
Zupa grzybowa z łazankami

Dania gorące:
Pierogi kapustą i grzybami
Dzwonka smażonego karpia
Dorsz w warzywach
Kapusta z grochem

Pieczywo, masło,
Sosy; chrzanowo-rodzynkowy, tatarski
Kompot z suszonych owoców
Ciasto orzechowe, seromakowiec, pierniczki, keks z bakaliami.
Kawa, herbata, woda mineralna.

Koszt propozycji na 65 zł/osobę

Wersja nr 2

Przekąski zimne:
Śledzie w śmietanie z jabłkami i rodzynkami
Śledzie w oleju z grzybami
Karp w galarecie po żydowsku
Rolada z pstrąga z bakaliami
Tatar z marynowanego łososia z marynatami i kaparami
Pasztet grzybowy

Zupy:
Barszczyk czerwony z grzybowymi uszkami
lub
Zupa grzybowa z łazankami

Dania gorące:
Sandacz pieczony z warzywami w sosie cytrynowym
Pierogi kapustą i grzybami
Filety z karpia smażone
Kapusta z grochem
Pieczone ziemniaki

Pieczywo, masło,
Sosy; chrzanowo-rodzynkowy, tatarski
Kompot z suszonych owoców
Ciasto orzechowe, seromakowiec, pierniczki, keks z bakaliami.
Kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe

Koszt propozycji na 85 zł/osobę

Wersja nr 3

Przekąski:
śledź w śmietanie z cebulą i jabłkami
śledź z grzybami w oliwie
tatar z łososia marynowanego w białym winie
tatar z ryb wędzonych
rolada z pstrąga z gruszkami duszonymi w czerwonym winie
karp po żydowsku z bakaliami w galarecie
carpaccio z marynowanego w limonce sandacza
rolada biszkoptowo-szpinakowa z kremem serowym i trocią
pasztet z grzybów z żurawiną
sałatka z rybami grillowanymi i świeżymi warzywami
sałatka śledziowa z brzoskwiniami, melonem i rodzynkami

zupy:
barszcz czerwony z grzybowymi pierożkami
rosół z grzybów leśnych z zacierkami
zupa rybna z warzywami i kuleczkami rybnymi

danie gorące:
karp smażony w sosie grzybowym
sum pieczony w sosie cytrynowym z brokułami
dorsz w cieście piwnym
pierogi z kapustą i grzybami
pierogi ze szpinakiem i serem pleśniowym w sosie śmietanowym
kapusta z grochem
bigos wigilijny

desery:
mandarynki, pomarańcze, winogrona, melon, ananas itp.
owoce suszone: daktyle, figi, orzechy, morele
kompot z suszonych owoców
ciasta: makowce, pierniki, serniki, ciasto makowe itp.

Napoje zimne:
woda mineralna gazowana i niegazowana, soki owocowe, coca cola

Napoje gorące:
kawa, herbata

Koszt ww. propozycji wyniósłby 120 zł na osobę