Menu okolicznościowe

Z przyjemnością przygotujemy i przeprowadzimy dla Państwa niezapomniane przyjęcia okolicznościowe. Posiadamy bardzo bogate doświadczenia w organizowaniu następujących imprez:

  • wesela
  • imieniny
  • chrzciny
  • imprezy rodzinne
  • komunie
  • 18 – tki
  • jubileuszowe
  • catering
  • konsolacje
  • posiłki dla  wycieczek
  • firmowe
  • spotkania biznesowe
  • przygotowujemy potrawy na przyjęcia w domach
  • przygotowujemy potrawy na przyjęcia w firmach

 

Menu na przyjęcia okolicznościowe

Zupy :

Krem pomidorowy z serowymi perełkami i bazylią
Krem kalafiorowy z zielonym groszkiem oliwą truflową
Krem z kolorowych papryk  z palonym sezamem i sosem balsamicznym
Zupa z darów morza z warzywami i cząstkami ryb
Rosół z mięsnymi pierożkami
Rosół z makaronem
Chłodnik pomidorowy ze szczypiorkiem i czarnuszką

 Dania główne:

Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym
Bitki  wieprzowe w sosie cebulowo-tymiankowym
Wieprzowina peklowana pieczona z dodatkiem śliwek ze świeżym majerankiem
Rolada z indyka ze  szpinakiem w lazurowym sosie
Łódeczki z indyka panierowane w płatkach kukurydzianych z żurawiną i camembertem
Schab faszerowany pieczarkami panierowany w bułce
Kaczki pieczone w sosie żurawinowym ze smażonymi jabłkami i brzoskwiniami
Filet z łososia smażony w sosie cytrynowym
Filet z sandacza duszony w maśle na  sezonowych warzywach
Dorsz pieczony z grillowanymi warzywami

Dodatki :

Ziemniaki gotowane, pieczone, kopytka, kluseczki półfrancuskie, kluski śląskie, ryż rozmaitości
Warzywa gotowane ( kalafiory, brokuły, marchewka, fasolka )
Kapusta gotowana
Buraczki zasmażane
Surówki sezonowe  ( 4 rodzaje )

 Desery: 

Lody z owocami i bitą śmietaną
Szarlotka na gorąco na brzoskwiniowym musie z lodami i sosem czekoladowym
Panna cotta z malinami i świeżą miętą
Musy  owocowe  ( malinowy, brzoskwiniowy ) z gałka lodów waniliowych
Krem Brulee

 Przekąski zimne: 

Rolada z pstrąga z bakaliami
Rolada z sandacza z jajkami i zieleniną
Rolada biszkoptowa ze szpinakiem , kremem serowym i trocią
Tatar z łososia z marynatami i kaparami
Śledzie po królewsku ( na słodko z rodzynkami )
Śledzie w oleju
Mintaj w warzywach ( po grecku )
Babeczki z sosem krewetkowym i tuńczykiem
Jajka z pastą pieczarkową
Rolada z kaczki z wątróbką i bakaliami
Piersi z kaczki sous-vide na grillowanych jabłkach
Szynka pieczona podawana z  sosem tatarskim
Schab nadziewany wędzonymi owocami ( sous vide )
Tatar z wołowiny z cebulką, kaparami i marynatami
Rolada ze schabu z jajkami i pieczarkami
Galantyna z kurczaka z brokułami i ementalerem
Pasztety na kilka smaków
Tymbaliki z kurczaka z kukurydzą i marchewką
Tymbaliki  z szynki z papryką i zieloną pietruszką
Rollery z tortilli z wieprzowiną o smaku pikantnym
Rollery z kurczakiem i warzywami o smaku  łagodnym
Szynka włoska podana na melonie z sosem malinowym i świeżą bazylią

Sałatka z szynką, serem żółtym, zielonym ogórkiem w sosie jogurtowym
Sałatka z  grillowanym kurczakiem i świeżymi warzywami (gyros)
Sałatka z kurczaka z ananasem, kukurydzą i sosem śmietanowo-owocowym
Sałatka z tuńczyka z kapustą pekińską, marynowanymi warzywami i sosem szafranowym
Sałatka z brokułów z suszonymi pomidorami, camembertem i oliwkami
Sałatka grecka
Sałatka jarzynowa
Sałatka z jajek, porów i zielonego groszku

 Ciasta i owoce :

sernik, szarlotka, rolady owocowe, czekoladowe, kokosowe,
winogrona, pomarańcze, arbuz,  kiwi, melony, ananasy i inne sezonowe.

 Napoje gorące (kawa, herbata)
Napoje zimne ( woda mineralna niegazowana, sok jabłkowy, pomarańczowy )

 II gorący posiłek:

Barszczyk czerwony z mięsnymi krokietami
Barszczyk czerwony pieczarkowymi krokietami  – wegetariańskie
Zupa gulaszowa
Flaczki wołowe
Flaczki z boczniaków – wegetariańskie
 Zurek z kiełbasą i jajkiem

 Życzymy smacznego, udanej zabawy i niezapomnianych wrażeń.

 

Zapraszamy do kontaktu