Surówka z Czerwonej Kapusty z Chrzanem

Surówka z czerwonej kapusty z chrzanem to orzeźwiająca i zdrowa propozycja, idealna jako dodatek do mięsnych dań. Czerwona kapusta, bogata w witaminy i błonnik, łączy się z ostrym smakiem chrzanu, co nadaje jej niepowtarzalny charakter. Prosta w przygotowaniu, zachwyci świeżością i kolorem każdego stołu.
Składniki
Przygotowanie
- Czerwoną kapustę ścieramy na tarce o dużych otworach.
- Przekładamy do dużej miski, skrapiamy sokiem z cytryny i mieszamy.
- Jabłko ścieramy na tarce, cebulę kroimy w kostkę, a szczypiorek siekamy.
- Dodajemy do kapusty starte jabłko, cebulę, szczypiorek, jogurt, majonez i chrzan.
- Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.
- Wstawiamy do lodówki na 30 minut, aby smaki się przegryzły.
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Surówka z Czerwonej Kapusty z Chrzanem, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Sałatki.
Dodaj komentarz
Zalecamy również