Gruszka z serem i orzechami

Gruszka z serem i orzechami to połączenie, które zachwyca zmysły. W tym przepisie soczysta, słodka gruszka zestawiona jest z kremowym serem oraz chrupiącymi orzechami. Idealne na przystawkę lub deser, danie to nie tylko urzeka smakiem, ale także wyglądem. Przygotowanie jest szybkie i proste, co czyni je doskonałym wyborem na każdą okazję.

Składniki

Przygotowanie

  1. Umyj i osusz 5 dojrzałych gruszek.
  2. Przekrój gruszki na pół i wydrąż gniazda nasienne łyżką.
  3. Ułóż połówki gruszek w naczyniu żaroodpornym.
  4. Wypełnij gniazda serem pleśniowym (np
  5. Posyp gruszki prażonymi orzechami (np
  6. Skrop miodem (można lekko podgrzać).
  7. Opcjonalnie dodaj dżem (np
  8. Piecz w piekarniku, aż ser się roztopi i orzechy będą chrupkie.
  9. Podawaj na rukoli
  10. Smacznego!
Gruszka z serem i orzechami

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Gruszka z serem i orzechami, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Sałatki.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up