Sałatka z Surimi, Ananasem i Jajkiem

Sałatka z Surimi, Ananasem i Jajkiem to wyjątkowe połączenie smaków, które zaskakuje świeżością i lekkością. Surimi, imitujące mięso skorupiaków, zestawione z soczystym ananasem i delikatnym jajkiem, tworzy harmonijną kompozycję. To doskonała propozycja na letnie przyjęcia, która nie tylko zachwyci gości, ale również dostarczy cennych składników odżywczych.
Składniki
Przygotowanie
- Pokrój ogórki w kostkę.
- Przekrój paluszki surimi na pół, a następnie pokrój w kostkę.
- Odsącz kukurydzę, wrzuć do miski.
- Dodaj pokrojone ogórki i surimi.
- Ugotowane jajka pokrój w plasterki, a następnie w kostkę (lub przeciśnij przez kratkę).
- Dodaj jajka do miski.
- W osobnej misce wymieszaj sos z majonezem Kieleckim Omega 3, sól i czarny pieprz.
- Połącz wszystkie składniki w misce i wymieszaj.
- Schłodź sałatkę w lodówce przez 30 minut.
- Serwuj na zimno.
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Sałatka z Surimi, Ananasem i Jajkiem, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Sałatki.
Dodaj komentarz
Zalecamy również