Sałatka z Surimi, Ananasem i Jajkiem

Sałatka z Surimi, Ananasem i Jajkiem to wyjątkowe połączenie smaków, które zaskakuje świeżością i lekkością. Surimi, imitujące mięso skorupiaków, zestawione z soczystym ananasem i delikatnym jajkiem, tworzy harmonijną kompozycję. To doskonała propozycja na letnie przyjęcia, która nie tylko zachwyci gości, ale również dostarczy cennych składników odżywczych.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokrój ogórki w kostkę.
  2. Przekrój paluszki surimi na pół, a następnie pokrój w kostkę.
  3. Odsącz kukurydzę, wrzuć do miski.
  4. Dodaj pokrojone ogórki i surimi.
  5. Ugotowane jajka pokrój w plasterki, a następnie w kostkę (lub przeciśnij przez kratkę).
  6. Dodaj jajka do miski.
  7. W osobnej misce wymieszaj sos z majonezem Kieleckim Omega 3, sól i czarny pieprz.
  8. Połącz wszystkie składniki w misce i wymieszaj.
  9. Schłodź sałatkę w lodówce przez 30 minut.
  10. Serwuj na zimno.
Sałatka z Surimi, Ananasem i Jajkiem

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Sałatka z Surimi, Ananasem i Jajkiem, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Sałatki.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up