Łosoś w galarecie z majonezem

Łosoś w galarecie z majonezem to elegancka i smakowita potrawa, idealna na każdą okazję. Delikatne kawałki ryby połączone z aromatycznymi warzywami i zestalonym bulionem tworzą harmonijną całość. Podany z gładkim majonezem, danie zachwyca nie tylko smakiem, ale także wyglądem, stanowiąc prawdziwą ucztę dla oczu i podniebienia.

Składniki

Przygotowanie

  1. Zmiel szczupaka i pstrąga w mikserze.
  2. Dodaj namoczoną bułkę, sól, pieprz, gałkę muszkatołową i jajko
  3. Przygotuj wywar z ości rybnych (lub warzywny) i zagotuj.
  4. Namocz żelatynę w zimnej wodzie, a następnie rozpuść w gorącym wywarze.
  5. Dodaj do masy rybnej posiekaną natkę pietruszki i rodzynki
  6. Uformuj rybną roladę w folię i gotuj na parze przez 15-20 minut.
  7. Po ugotowaniu przestudź rybę, a następnie pokrój.
  8. Włóż rybę do talerza, zalej przestudzoną galaretą.
  9. Schłodź w lodówce, udekoruj natką pietruszki i podawaj z octem jako dip.
Łosoś w galarecie z majonezem

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Łosoś w galarecie z majonezem, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Danie główne.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up