Łosoś w galarecie z majonezem

Łosoś w galarecie z majonezem to elegancka i smakowita potrawa, idealna na każdą okazję. Delikatne kawałki ryby połączone z aromatycznymi warzywami i zestalonym bulionem tworzą harmonijną całość. Podany z gładkim majonezem, danie zachwyca nie tylko smakiem, ale także wyglądem, stanowiąc prawdziwą ucztę dla oczu i podniebienia.
Składniki
Przygotowanie
- Zmiel szczupaka i pstrąga w mikserze.
- Dodaj namoczoną bułkę, sól, pieprz, gałkę muszkatołową i jajko
- Przygotuj wywar z ości rybnych (lub warzywny) i zagotuj.
- Namocz żelatynę w zimnej wodzie, a następnie rozpuść w gorącym wywarze.
- Dodaj do masy rybnej posiekaną natkę pietruszki i rodzynki
- Uformuj rybną roladę w folię i gotuj na parze przez 15-20 minut.
- Po ugotowaniu przestudź rybę, a następnie pokrój.
- Włóż rybę do talerza, zalej przestudzoną galaretą.
- Schłodź w lodówce, udekoruj natką pietruszki i podawaj z octem jako dip.
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Łosoś w galarecie z majonezem, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również