Przepis na kociołek z ogniska z mięsem

Przepis na kociołek z ogniska z mięsem to idealna propozycja dla miłośników gotowania na świeżym powietrzu. Ta tradycyjna potrawa łączy w sobie smaki naturalnych składników i aromaty dymu. Przygotowując kociołek, odkryjecie, jak prostota gotowania może zachwycać wyjątkowym smakiem. Oto krok po kroku, jak stworzyć to danie.
Składniki
Przygotowanie
- Pokrój mięso wołowe i wieprzowe w kostkę.
- Obsyp mięso mąką i dobrze wymieszaj.
- Rozgrzej oliwę na patelni, smaż mięso na dużym ogniu aż się zrumieni.
- Przenieś podsmażone mięso do kociołka.
- Na patelni podsmaż cebulę, dodaj bulion, aby zebrać smaki.
- Włóż cebulę z bulionem do kociołka.
- Dodaj pokrojoną paprykę, ogórki, pietruszkę, marchewkę, liście laurowe, papryczki chili, sól, czosnek, pieprz ziołowy, jałowiec oraz wędzoną paprykę.
- Włóż kiszoną kapustę w papryce i ziemniaki (20 minut przed końcem).
- Zalej wszystko bulionem, zamknij kociołek.
- Umieść kociołek na ognisku i gotuj 1-1,5 godziny.
- Na koniec dodaj natkę pietruszki przed podaniem
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Przepis na kociołek z ogniska z mięsem, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również