Makaron z łososiem i pomidorkami koktajlowymi

Makaron z łososiem i pomidorkami koktajlowymi to doskonałe danie, łączące delikatność ryby z soczystością pomidorów. To szybki i smaczny posiłek, idealny na lunch lub kolację. W tym przepisie wykorzystamy świeże składniki, które podkreślą smak łososia, gwarantując aromatyczną ucztę w każdej kęsie.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ugotuj makaron tagiatelle.
  2. Na patelni rozgrzej olej.
  3. Podsmaż pokrojoną młodą cebulkę i czosnek.
  4. Dodaj szczyptę soli, pokrojone pomidorki koktajlowe, białe wino i sok z cytryny.
  5. Redukuj sos, dodając suszony tymianek.
  6. Pokrój wędzonego łososia w paseczki.
  7. Dodaj do sosu śmietanę i wymieszaj.
  8. Dodaj łososia i podgrzewaj, mieszając.
  9. Dodaj ugotowany makaron do sosu.
  10. Na końcu wsyp świeżą cebulkę i posyp suszoną pietruszką.
  11. Dopraw świeżo zmielonym pieprzem i podawaj.
Makaron z łososiem i pomidorkami koktajlowymi

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Makaron z łososiem i pomidorkami koktajlowymi, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Danie główne.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up