Naleśniki z łososiem i szpinakiem

Naleśniki z łososiem i szpinakiem to elegancka potrawa, idealna na każdą okazję. Delikatne ciasto naleśnikowe, świeży szpinak i wędzony łosoś tworzą harmonijną kompozycję smaków. Danie jest nie tylko pyszne, ale także zdrowe, pełne wartościowych składników. Przygotowanie to prawdziwa przyjemność, która zachwyci każdego smakosza.

Składniki

Przygotowanie

  1. Zblenduj szpinak, dodaj 250 ml mleka, 120 g mąki, 1 jajko, sól
  2. Ugotuj na twardo 2 jajka (8 minut).
  3. Pokrój awokado, skrop sokiem z cytryny.
  4. Pokrój czerwoną cebulę i pomidorki cherry na połówki.
  5. Rozgrzej patelnię z masłem na średnim ogniu.
  6. Wlej ciasto na patelnię, gotuj pod przykryciem 2 minuty, obróć na 30 sekund.
  7. Na naleśniku rozsmaruj ser kremowy, nałóż łososia, awokado, cebulę, pomidory, rukolę.
  8. Ugotowane jajka pokrój i posyp naleśniki.
  9. Dopraw solą morską, pieprzem, koperkiem.
  10. Podawaj i delektuj się!
Naleśniki z łososiem i szpinakiem

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Naleśniki z łososiem i szpinakiem, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Danie główne.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up