Paszteciki ze szpinakiem i serem feta

Paszteciki ze szpinakiem i serem feta to doskonałe danie, łączące chrupiące ciasto z aromatycznym nadzieniem. Idealne jako przystawka lub przekąska, zachwycają smakiem i teksturą. Świeży szpinak, kremowy ser feta oraz delikatne przyprawy tworzą harmonijną całość, którą można podać na ciepło lub na zimno.
Składniki
Przygotowanie
- Rozmrozić 900 g szpinaku na patelni.
- Odparować wodę, dodać sól (1 łyżeczkę) i 2 ząbki czosnku.
- Ostudzić szpinak, dodać 200 g pokruszonego sera feta.
- W misce wymieszać 375 g mąki, 60 g masła, 1 łyżeczkę soli.
- Dodać 150 g wrzątku, wymieszać w malakserze.
- Owinąć ciasto w folię, odstawić na 5-10 minut.
- Podzielić ciasto na porcje, rozwałkować i napełnić farszem.
- Skleić pierogi, wrzucać do gotującej wody z solą.
- Gotować 4-5 minut po wypłynięciu.
- Podawać z masłem lub śmietaną
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Paszteciki ze szpinakiem i serem feta, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również