Przepis na Polędwicę z Dorsza

Polędwica z dorsza to wyjątkowe danie, które zaskakuje smakiem i prostotą przygotowania. W moim przepisie połączymy delikatną rybę z aromatycznymi przyprawami i świeżymi ziołami, co podkreśli jej naturalny smak. Idealnie nadaje się na elegancki obiad lub kolację, zachwycając zarówno domowników, jak i gości.
Składniki
Przygotowanie
- Opłucz polędwicę z dorsza i filet z łososia, odsącz.
- Posyp ryby solą i przyprawą do ryb.
- Przygotuj folię aluminiową, posmaruj ją masłem z jednej strony.
- Umieść ryby na posmarowanej stronie folii, dodaj świeżą pietruszkę.
- Zawiń folię: najpierw góra, potem boki.
- Umieść zawinięte ryby na blasze.
- Rozgrzej piekarnik do 200°C.
- Piecz przez 30 minut; po 15 minutach wyłącz piekarnik i zostaw na 15 minut.
- Podawaj na talerz, smacznego!
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Przepis na Polędwicę z Dorsza, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również