Tagliatelle z łososiem w sosie śmietanowym

Tagliatelle z łososiem w sosie śmietanowym to danie, które łączy w sobie delikatność makaronu i bogaty smak ryby. To doskonała propozycja na elegancki obiad, który zaspokoi nawet najbardziej wybrednych smakoszy. W prosty sposób przygotujemy sos, który podkreśli aromat łososia, tworząc harmonijną całość.
Składniki
Przygotowanie
- Składniki: 500 g tagliatelle, 200 g wędzonego łososia, 300 g śmietany, 500 g pomidorów, 1 cebula czerwona, 15 czarnych oliwek.
- Cebulę pokroić w kostkę, oliwki w krążki, łososia w paseczki.
- Pomidory sparzyć, obrać, usunąć zgrubienie i pokroić w kostkę.
- Gotować tagliatelle wg instrukcji na opakowaniu.
- Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę i łososia przez 8 minut.
- Dodać pomidory, oliwki, przyprawić pieprzem i papryką, smażyć kolejne 8 minut.
- Dodać śmietanę i połowę natki pietruszki, wymieszać i sprawdzić smak (ewentualnie dosolić).
- Połączyć sos z makaronem i dokładnie wymieszać.
- Podawać na talerze
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Tagliatelle z łososiem w sosie śmietanowym, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również