3 Bit Bez Pieczenia z Mascarpone

Przepis na '3 Bit Bez Pieczenia z Mascarpone' to nie tylko szybka alternatywa dla tradycyjnych ciast, ale również prawdziwa uczta dla zmysłów. Łączy delikatne warstwy biszkoptów, kremowego mascarpone i intensywnie czekoladowej polewy. Idealny na każdą okazję, zaskoczy Twoich gości prostotą przygotowania i wyjątkowym smakiem.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotuj budyń: wlej pół litra mleka do garnka, dodaj 2 budynie i 5 łyżek cukru
  2. Gotując, wlewaj rozpuszczony proszek do gotującego się mleka
  3. Przełóż do naczynia, przykryj folią i ostudź.
  4. Przygotuj formę: wyłóż papierem, ułóż warstwę herbatników.
  5. Na herbatniki wylej masę kajmakową, przykryj kolejną warstwą ciastek.
  6. Przygotuj krem: ubij 300g miękkiego masła do puszystości, dodawaj ostudzony budyń łyżka po łyżce.
  7. Wykładź krem na herbatniki, wyrównaj.
  8. Przygotuj bitą śmietanę: rozpuść 3 łyżeczki żelatyny w połowie szklanki wrzącej wody i ostudź.
  9. Ubij śmietankę z 4 łyżkami cukru pudru na sztywno, dodaj żelatynę.
  10. Wykładź ubitą śmietanę na ciasto, wygładź powierzchnię.
  11. Posyp mielonymi orzechami lub startą czekoladą.
  12. Wstaw do lodówki na całą noc
3 Bit Bez Pieczenia z Mascarpone

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do 3 Bit Bez Pieczenia z Mascarpone, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Desery.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up