Biszkopt z Kremem i Owocami

Biszkopt z Kremem i Owocami to klasyczny deser, który zachwyca prostotą i elegancją. Jego lekka struktura biszkoptu doskonale komponuje się z gładkim, śmietankowym kremem oraz świeżymi owocami, tworząc harmonię smaków i tekstur. Idealny na każdą okazję, łączy w sobie smakowitość oraz estetykę, będąc ucztą dla zmysłów.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ubij 4 jaja z 120g cukru na puszystą masę.
  2. Dodaj 120g mąki, delikatnie wymieszaj.
  3. Wlej do formy i piecz w 180°C przez 25-30 min.
  4. Po ostudzeniu, przekrój biszkopt na pół.
  5. Przygotuj krem: wymieszaj 250g mascarpone z 200ml śmietany i 50g cukru.
  6. Nałóż krem na biszkopt i dodaj ulubione owoce (np
  7. Przykryj drugą częścią biszkoptu i podawaj schłodzone.
Biszkopt z Kremem i Owocami

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Biszkopt z Kremem i Owocami, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Desery.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up