Przepis na Chatkę Puchatka z 1 kg Sera

Przygotowanie Chatki Puchatka z 1 kg sera to prawdziwa przyjemność dla miłośników serowych przysmaków. To proste danie, które zachwyca zarówno smakiem, jak i wyglądem. W tym przepisie połączymy kremowy ser z wyrazistymi dodatkami, tworząc wyjątkowy deser idealny na każdą okazję. Zapraszam do kulinarnej podróży!
Składniki
Przygotowanie
- Połącz 60 dag sera z wiaderka, ½ szklanki cukru, 190 g przestudzonego masła.
- Wymieszaj do uzyskania jednolitej masy.
- Podziel masę na dwie części; do większej dodaj 1 cukier waniliowy, do mniejszej 1-2 łyżki kakao.
- Przygotuj deskę obłożoną folią aluminiową i ułóż 35 herbatników w 3 rzędach po 6 szt.
- Na herbatniki nałóż białą masę serową i rozsmaruj.
- Dodaj warstwę herbatników, wciskając je delikatnie.
- Na wierzchu ułóż brązową masę serową.
- Składaj chatkę i wstaw do lodówki na 15-20 minut.
- Po stężeniu uformuj ciasto i wstaw do lodówki do całkowitego stężenia.
- Przygotuj polewę czekoladową, ozdób wierzch i wstaw do lodówki na 1 godzinę.
- Po stężeniu pokrój i podawaj.
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Przepis na Chatkę Puchatka z 1 kg Sera, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również