Ciasto Kinder Country na Biszkopcie

Ciasto Kinder Country na Biszkopcie to smakowita propozycja, która zachwyci nie tylko najmłodszych. Połączenie delikatnego biszkoptu z kremową masą oraz chrupiącymi elementami sprawia, że jest to idealny deser na każdą okazję. Przygotowanie tego ciasta nie wymaga skomplikowanych technik, a efekt końcowy na pewno oczaruje gości.
Składniki
Przygotowanie
- Rozpuść 300 g białej czekolady w kąpieli wodnej i ostudź.
- Ubij 330 ml śmietanki kremówki na sztywno.
- Dodaj 500 g serka mascarpone do ubitej śmietany, mieszaj partiami.
- Wlej przestudzoną białą czekoladę, mieszaj małym strumieniem.
- Dodaj 150 g ziaren pszenicy ekspandowanej, wymieszaj łyżką.
- Wykładaj herbatniki na dno blaszki 24x38 cm, następnie nałóż pierwszą masę.
- Ułóż kolejną warstwę herbatników, lekko dociskając.
- Rozpuść 300 g mlecznej czekolady i ostudź.
- Ubij 330 ml śmietanki kremówki, dodaj przestudzoną czekoladę, mieszaj.
- Wykładaj drugą masę na herbatniki, obsyp ekspandowaną pszenicą.
- Wstaw do lodówki na kilka godzin
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Ciasto Kinder Country na Biszkopcie, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również