Fasolka Po Bretońsku ze Świeżej Fasoli

Fasolka po bretońsku ze świeżej fasoli to wyjątkowe danie, które łączy bogactwo smaków z prostotą przygotowania. Ta klasyczna potrawa, bazująca na sezonowej fasoli, mięsie i aromatycznych przyprawach, zachwyci każdego miłośnika domowej kuchni. Idealna na obiad lub kolację, z pewnością rozgrzeje serca i podniebienia.

Składniki

Przygotowanie

  1. Posiekaj 1 paprykę (dowolny kolor) i pół cebuli.
  2. Pokrój 4 plasterki bekonu.
  3. W dużym garnku na średnim ogniu smaż bekon aż będzie chrupiący.
  4. Dodaj cebulę i paprykę, smaż 3-4 minuty.
  5. Dodaj 3 ząbki czosnku (posiekane) i 1 łyżkę wędzonej papryki, smaż 1 minutę.
  6. Wlej: 1/4 szklanki syropu klonowego, 1/4 szklanki melasy, 1/4 szklanki ketchupu, 2 łyżki octu jabłkowego i 1 łyżkę musztardy Dijon
  7. Dodaj 3 puszki fasoli (np
  8. Doprowadź do wrzenia, przykryj garnek i przenieś do piekarnika nagrzanego do 200°C.
  9. Piecz 20 minut, następnie ściągnij pokrywę i piecz 10-15 minut bez pokrywy, mieszając w połowie
  10. Podawaj na ciepło
  11. Smacznego!
Fasolka Po Bretońsku ze Świeżej Fasoli

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Fasolka Po Bretońsku ze Świeżej Fasoli, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Danie główne.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up