Krokiety z pieczarkami i serem mozzarella

Krokiety z pieczarkami i serem mozzarella to doskonałe połączenie chrupiącego ciasta i aromatycznego nadzienia. W tej potrawie pieczarki harmonijnie współgrają z delikatnym serem, tworząc wyjątkowy smak. Idealne jako przystawka lub danie główne, krokiety zachwycają nie tylko smakiem, ale także eleganckim wyglądem na talerzu.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokrój cebulę w półplasterki, a następnie zeszklij na patelni.
  2. Pokrój pieczarki na pół, następnie w półplasterki i dodaj do cebuli.
  3. Posyp solą i pieprzem, dodaj masło, smaż na złoto.
  4. Dodaj łyżeczkę musztardy i śmietankę 30%, smaż minutę, odstaw do wystudzenia.
  5. Na naleśniku ułóż czubata łyżkę masy pieczarkowej, posyp tartą mozzarellą, złóż i zwiń.
  6. Namocz krokiety w jajku, obtocz w bułce tartej.
  7. Smaż na rozgrzanej patelni z olejem przez 2 minuty z każdej strony na złoto-brązowy kolor.
  8. Przekrój krokiety wzdłuż, udekoruj szczypiorkiem, podawaj na talerzu.
Krokiety z pieczarkami i serem mozzarella

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Krokiety z pieczarkami i serem mozzarella, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Danie główne.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up