Krokiety z pieczarkami i serem mozzarella

Krokiety z pieczarkami i serem mozzarella to doskonałe połączenie chrupiącego ciasta i aromatycznego nadzienia. W tej potrawie pieczarki harmonijnie współgrają z delikatnym serem, tworząc wyjątkowy smak. Idealne jako przystawka lub danie główne, krokiety zachwycają nie tylko smakiem, ale także eleganckim wyglądem na talerzu.
Składniki
Przygotowanie
- Pokrój cebulę w półplasterki, a następnie zeszklij na patelni.
- Pokrój pieczarki na pół, następnie w półplasterki i dodaj do cebuli.
- Posyp solą i pieprzem, dodaj masło, smaż na złoto.
- Dodaj łyżeczkę musztardy i śmietankę 30%, smaż minutę, odstaw do wystudzenia.
- Na naleśniku ułóż czubata łyżkę masy pieczarkowej, posyp tartą mozzarellą, złóż i zwiń.
- Namocz krokiety w jajku, obtocz w bułce tartej.
- Smaż na rozgrzanej patelni z olejem przez 2 minuty z każdej strony na złoto-brązowy kolor.
- Przekrój krokiety wzdłuż, udekoruj szczypiorkiem, podawaj na talerzu.
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Krokiety z pieczarkami i serem mozzarella, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również