Kruche Ciasto z Budyniem i Brzoskwiniami

Kruche ciasto z budyniem i brzoskwiniami to wyjątkowy deser, który łączy w sobie delikatność i wyjątkowy smak. Przygotowując to danie, zaczynamy od idealnie wyrobionego ciasta, które po upieczeniu stanowi bazę dla kremowego budyniu. Brzoskwinie dodają świeżości i owocowej słodyczy, tworząc doskonałą harmonię smaków.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przesiej mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, cukier puder i proszek do pieczenia do miski.
  2. Dodaj cukier waniliowy i schłodzone masło, a następnie zagnieć ciasto
  3. Większą część rozwałkuj i wyłóż blaszkę, nakłuj widelcem.
  4. Piecz w 180°C przez 18 minut.
  5. Ubij białka z solą, dodaj cukier i waniliowy, a potem budyń i olej.
  6. Do masy dodaj pokrojone brzoskwinie.
  7. Na podpieczony spód wylej piankę i ułóż brzoskwinie.
  8. Piecz w 180°C przez 25-30 minut.
  9. Odstaw do ostudzenia, a następnie podawaj.
Kruche Ciasto z Budyniem i Brzoskwiniami

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Kruche Ciasto z Budyniem i Brzoskwiniami, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Desery.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up