Makaron ze szpinakiem mrożonym i kurczakiem

Makaron ze szpinakiem mrożonym i kurczakiem to doskonałe danie, które łączy w sobie smak i wartości odżywcze. Wykorzystując mrożony szpinak, możemy szybko przygotować zdrowy posiłek, który zachwyci swoją prostotą i aromatem. Kurczak dodaje potrawie białka, a całość można wzbogacić ulubionymi przyprawami. Przygotowanie zajmuje tylko chwilę, co sprawia, że jest idealne na codzienny obiad.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ugotuj 350g makaronu kokardki w osolonej wodzie.
  2. Pokrój 2 filety z kurczaka (120g każdy) w kostkę.
  3. Przypraw kurczaka solą, pieprzem i odrobiną estragonu, wymieszaj.
  4. Na rozgrzanej patelni z olejem, smaż kurczaka na średnim ogniu.
  5. Posiekaj 2 ząbki czosnku, dodaj do kurczaka po chwili smażenia.
  6. Dodaj 300g mrożonego szpinaku, smaż razem.
  7. Dopraw całość solą, pieprzem i dodaj trochę wody z makaronu.
  8. Wymieszaj ugotowany makaron z kurczakiem i szpinakiem.
  9. Dodaj 0,4l śmietany 18% UHT, krótko podgrzewaj.
  10. Spróbuj i ewentualnie dopraw do smaku
  11. Smacznego!
Makaron ze szpinakiem mrożonym i kurczakiem

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Makaron ze szpinakiem mrożonym i kurczakiem, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Danie główne.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up