Faszerowana papryka z mięsem mielonym i pieczarkami

Faszerowana papryka z mięsem mielonym i pieczarkami to wyjątkowe danie, które łączy w sobie świeżość warzyw i bogactwo smaków. Delikatna papryka, wypełniona aromatycznym farszem z mielonego mięsa oraz soczystych pieczarek, to propozycja idealna na obiad lub kolację. Przygotowanie jest łatwe, a efekt zachwyca każdego.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ugotuj 100 g ryżu.
  2. Cebulę pokrój i zeszklij na oleju.
  3. Dodaj pokrojone pieczarki, smaż aż puszczą wodę, dopraw solą i pieprzem.
  4. Dodaj 400 g mielonego mięsa, podsmaż kilka minut.
  5. Dopraw solą, pieprzem, dodaj 1 łyżkę przecieru pomidorowego, wymieszaj.
  6. Na koniec dodaj ugotowany ryż i zioła prowansalskie, wymieszaj.
  7. Przekrój papryki na pół, wydrąż nasiona.
  8. Napełnij papryki farszem, układaj w natłuszczonej formie.
  9. Przykryj folią, piecz 30 minut w 200°C.
  10. Posyp serem, piecz 10 minut bez folii.
  11. Podawaj, dekorując koperkiem.
Faszerowana papryka z mięsem mielonym i pieczarkami

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Faszerowana papryka z mięsem mielonym i pieczarkami, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Danie główne.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up