Papryka Faszerowana Surowym Mięsem Mielonym, Zapiekana w Piekarniku

Papryka faszerowana surowym mięsem mielonym to wyjątkowe danie, które łączy w sobie smakowite składniki i prostotę przygotowania. Wystarczy wydrążyć soczyste papryki, napełnić je aromatycznym mięsem, przyprawami i ziołami, a następnie zapiec w piekarniku. Efekt końcowy to danie pełne smaku, które z pewnością zachwyci Twoich gości.
Składniki
Przygotowanie
- Nagrzej piekarnik do 175°C (350°F).
- Przygotuj 6 papryk, odetnij górę, usuń nasiona i błony.
- Na średnim ogniu rozgrzej 2 łyżki oliwy, zeszklij ½ dużej cebuli przez 8-10 minut.
- Dodaj 3 posiekane ząbki czosnku, smaż 2 minuty.
- Dodaj 1,25 kg mielonego mięsa (najlepiej wołowego), smaż do zarumienienia.
- Dodaj 400 g (14,5 oz) pokrojonych pomidorów z puszki i 240 ml (8 oz) sosu pomidorowego
- Dopraw 1 łyżką ziół włoskich i 1 łyżeczką soli, wymieszaj.
- Dodaj 1,5 szklanki ugotowanego ryżu, 1 szklankę tartego sera mozzarella, delikatnie wymieszaj.
- Napełnij papryki przygotowanym farszem, nałóż resztę sera na wierzch.
- Piecz przez 20 minut, aż papryki będą miękkie
- Podawaj na gorąco, posypane świeżą natką pietruszki
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Papryka Faszerowana Surowym Mięsem Mielonym, Zapiekana w Piekarniku, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również