Sałatka z patisona i cukinii na zimę

Sałatka z patisona i cukinii to doskonały sposób na zachowanie letnich smaków na zimowe dni. Łączy świeże warzywa w harmonijną kompozycję, wzbogaconą aromatycznymi przyprawami. Idealna jako dodatek do mięs, doskonała na przyjęcia. Dzięki konserwacji, możesz cieszyć się jej smakiem przez cały rok. Przygotuj się na kulinarną przygodę!

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokrój patisona i cukinię w kostkę.
  2. Wymieszaj z solą, cukrem, pieprzem i przyprawami (np
  3. Odstaw na 1-2 godziny, aby puściły sok.
  4. Dodaj ocet i olej, dokładnie wymieszaj.
  5. Przełóż do słoików, dokręć pokrywki.
  6. Pasteryzuj słoiki przez 15-20 minut.
  7. Odstaw do góry dnem do wystygnięcia
  8. Gotowe! Przechowuj w chłodnym miejscu.
Sałatka z patisona i cukinii na zimę

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Sałatka z patisona i cukinii na zimę, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Przetwory.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up