Pieczeń z mięsa mielonego faszerowana

Pieczeń z mięsa mielonego faszerowana to doskonałe danie, które łączy w sobie smak i solidność. Dzięki starannemu doborowi składników oraz odpowiedniemu przyprawieniu, uzyskujemy soczystą i aromatyczną pieczeń, która z powodzeniem sprawdzi się na rodzinnych spotkaniach. W poniższym przepisie przedstawiam tajniki jej wykonania.
Składniki
Przygotowanie
- Posiekaj 2 cebule i 2-3 ząbki czosnku, przesmaż na maśle z odrobiną oleju.
- W misce wymieszaj zmielone mięso (łopatka i karkówka) z bułką tartą, solą, pieprzem, majerankiem i 1 jajem.
- Dodaj przestudzoną cebulę i czosnek, wymieszaj dokładnie.
- Formę posmaruj masłem i posyp bułką tartą.
- Włóż masę mięsną do formy, dobrze ugniatając.
- Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 45-60 minut.
- Podawaj na ciepło lub zimno, krojąc w plastry.
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Pieczeń z mięsa mielonego faszerowana, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również