Przepis na Śledzie z Suszonymi Grzybami

Śledzie z suszonymi grzybami to wykwintne danie, które łączy tradycję z nowoczesnością. To idealny wybór na wigilijny stół lub przyjęcie. Połączenie delikatnych śledzi z intensywnym smakiem grzybów tworzy harmonię, która zachwyci smakoszy. Przygotowanie tego dania wymaga staranności, ale efekt z pewnością wynagrodzi wysiłek.
Składniki
Przygotowanie
- Suszone grzyby zalewamy letnią wodą, odstawiamy na 2 godziny.
- Gotujemy grzyby do miękkości, odcedzamy.
- Cebulę kroimy w piórka, szklimy na patelni z olejem.
- Dodajemy odsączone grzyby, podsmażamy, doprawiamy pieprzem.
- Dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy, studzimy.
- Śledzie moczymy w zimnej wodzie, osuszamy, kroimy.
- W misce łączymy cebulę z grzybami i śledziami.
- Wstawiamy do lodówki na 2 godziny
- Serwujemy i smakujemy!
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Przepis na Śledzie z Suszonymi Grzybami, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również