Pulpety z indyka w sosie śmietanowym

Pulpety z indyka w sosie śmietanowym to doskonałe danie, które łączy w sobie lekkość mięsa drobiowego z kremową nutą sosu. Idealne na rodzinny obiad, zachwycą nie tylko smakiem, ale także prostotą wykonania. W tym przepisie pokażę, jak przygotować delikatne pulpety, które świetnie komponują się z aromatycznym sosem.
Składniki
Przygotowanie
- Mięso z indyka rozdrobnij w misce.
- Dodaj jajko, namoczoną bułkę, posiekany koper, czosnek, sól i pieprz.
- Uformuj pulpety wielkości orzecha włoskiego.
- Gotuj pulpety w bulionie z włoszczyzną i koperkiem przez 10-12 minut.
- W osobnym garnku, wymieszaj bulion ze śmietanką i mąką, dodaj ocet, sól, pieprz i majeranek.
- Zmniejsz ogień, dodaj masło do sosu i wmieszaj pulpety.
- Na koniec dodaj świeży koperek i podgrzewaj przez 2 minuty.
- Podawaj z pieczywem, ryżem lub warzywami.
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Pulpety z indyka w sosie śmietanowym, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również