Tarta z mascarpone i galaretką

Tarta z mascarpone i galaretką to doskonały deser, który łączy w sobie delikatność i owocową świeżość. Kruchy spód, kremowe nadzienie z mascarpone oraz kolorowa galaretka tworzą niepowtarzalną kompozycję smaków i tekstur. Idealnie sprawdzi się na każdą okazję, zachwycając zarówno wyglądem, jak i smakiem. Czas na jej przygotowanie!
Składniki
Przygotowanie
- Rozpuść galaretki cytrynowe w 2 szklankach gorącej wody, dokładnie wymieszaj, odstaw do wystudzenia.
- Ubij 3 sparzone żółtka z 4 łyżkami cukru pudru.
- Dodawaj po łyżce mascarpone, mieszaj do uzyskania gładkiej masy.
- Wlej zimną galaretkę do masy serowej, wymieszaj.
- Przełóż masę do miski, wstaw do lodówki, aby stężała.
- Rozpuść pozostałe 2 galaretki (pomarańczową i cytrynową) w 3 szklankach gorącej wody, odstaw.
- Po stężeniu masy serowej, wylej na nią zimną galaretkę, wstaw do lodówki.
- Po stężeniu deseru, umieść miskę w ciepłej wodzie, aby ułatwić wyjęcie.
- Na wierzchu deseru możesz dodać trochę czekolady
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Tarta z mascarpone i galaretką, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również