Puszysty Sernik z Brzoskwiniami na Ciemnym Spodzie

Puszysty sernik z brzoskwiniami na ciemnym spodzie to doskonałe połączenie smaków i tekstur, które zachwyci każdego smakosza. Delikatna, kremowa masa serowa z owocową nutą kontrastuje z intensywnym smakiem czekoladowego spodu. W tej prostocie tkwi jego elegancja, idealny na każdą okazję, z pewnością oczaruje gości.
Składniki
Przygotowanie
- Przygotuj kruche ciasto: w misie robota zmieszaj 520g mąki, 60g cukru, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, 5 żółtek i 250g zimnego masła
- Owiń ciasto w folię spożywczą i schłódź w zamrażarce przez 1 godzinę.
- Odsącz i pokrój brzoskwinie na kawałki.
- Przygotuj blaszkę (35x25 cm): wyłóż dno papierem, boki wysmaruj masłem i posyp bułką tartą.
- Zetrzyj większą część ciasta na spód, piecz w 180°C przez 8-10 minut.
- Przygotuj masę serową: wymieszaj 1,2kg gęstego sera, 4 łyżki cukru, aromat pomarańczowy, 3 jajka i 2 budynie
- Ubij 5 białek z połową szklanki cukru, dodaj do masy serowej.
- Na podpieczony spód wyłóż masę serową, pokrojone brzoskwinie, ubite białka i resztę ciasta.
- Piecz w 180°C przez 1 godzinę, przykryj folią, jeśli zbytnio się przypieka.
- Studź w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami
- Posyp cukrem pudrem przed podaniem
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Puszysty Sernik z Brzoskwiniami na Ciemnym Spodzie, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również