Racuchy z Kefirem i Jabłkami

Racuchy z kefirem i jabłkami to doskonałe połączenie tradycji z nowoczesnością, które z pewnością zachwyci Twoje kubki smakowe. Delikatne, puszyste placki z dodatkiem soczystych jabłek i lekkiego kefiru to idealna propozycja na śniadanie lub podwieczorek. Przygotowanie ich jest proste, a efekty niesamowite. Przekonaj się sam!
Składniki
Przygotowanie
- W misce wymieszaj: 2 szklanki mąki, 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/3 łyżeczki sody, 1/2 łyżeczki soli, 2 płaskie łyżki cukru, 2/3 szklanki lekko podgrzanego kefiru, 1 małe jajko i 2 łyżki oleju.
- Mieszaj lekko, a następnie zagniataj miękkie ciasto
- Przykryj ciasto folią i odstaw na 20 minut.
- Po upływie 20 minut rozwałkuj ciasto na grubość ok
- Wykrawaj okrągłe racuchy szklanką lub wykrawaczką.
- Smaż racuchy z obu stron na rozgrzanym oleju na bardzo małym ogniu, lekko je rozpłaszczając przed smażeniem.
- Podawaj z dżemem, miodem lub Nutellą
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Racuchy z Kefirem i Jabłkami, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Śniadania.
Dodaj komentarz
Zalecamy również