Roladki Schabowe z Pieczarkami Duszone

Roladki schabowe z pieczarkami duszonymi to doskonałe danie, które łączy w sobie chrupiącą panierkę i aromatyczne, soczyste nadzienie. Przygotowanie roladek wymaga staranności, ale efekt końcowy z pewnością zachwyci Twoich gości. W tej recepturze kluczowe są świeże składniki oraz odpowiedni czas duszenia, co podkreśli smak pieczarek.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ugotuj 4 jajka na twardo, obierz.
  2. Pokrój schab w plastry i rozbij na cienko.
  3. Przypraw mięso solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
  4. Pokrój brązowe pieczarki w kostkę, podsmaż na suchej patelni, aż odparują.
  5. Dodaj masło, suszony tymianek, sól i pieprz do pieczarek, mieszaj.
  6. Zetrzyj ugotowane jajka, dodaj posiekaną zieleninę (pietruszka, koperek) i wymieszaj z pieczarkami.
  7. Na rozbite mięso nałóż farsz, zawiń roladki i owiń w plastry bekonu.
  8. Ułóż roladki na blachę i piecz w 180°C przez 45 minut.
  9. Opcjonalnie, na końcu przełącz na grill, aby zarumienić boczek.
  10. Podawaj na ciepło lub zimno, z sosem lub jako przekąskę
Roladki Schabowe z Pieczarkami Duszone

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Roladki Schabowe z Pieczarkami Duszone, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Danie główne.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up