Ryba w sosie śmietanowo-musztardowym

Ryba w sosie śmietanowo-musztardowym to doskonałe danie, które łączy delikatność ryb z wyrazistym smakiem musztardy i kremowej śmietany. Sos, podkreślający naturalny smak ryby, jest prosty do przygotowania, a jednocześnie imponujący w swoich walorach smakowych. To idealna opcja na elegancki obiad lub kolację.
Składniki
Przygotowanie
- Rozmroź filety rybne (morszczuk, dorsz, mintaj, panga, sola).
- Skrop rybę sokiem cytrynowym, przypraw solą, czarnym pieprzem i bazylią (tylko z jednej strony)
- Posiekaj cebulę i czarne oliwki.
- Podsmaż cebulę na patelni z oliwą na małym ogniu.
- W miseczce wymieszaj 4 łyżki śmietany, oliwki, sól i pieprz.
- Ułóż cebulę na dnie patelni, następnie filety przyprawioną stroną do dołu.
- Na rybie rozprowadź sos śmietanowy i dodaj kawałki sera oraz posiekany szczypiorek.
- Przykryj patelnię i gotuj na małym ogniu przez 15-20 minut.
- Podawaj na gorąco z ryżem lub pieczywem
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Ryba w sosie śmietanowo-musztardowym, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również