Salceson z ciasta i galaretek w butelce

Salceson z ciasta i galaretek w butelce to nietypowe, a zarazem efektowne danie, które z pewnością zaskoczy Twoich gości. Połączenie słodkiego ciasta z kolorowymi galaretkami sprawia, że jest to idealny deser na różne okazje. Przygotowanie wymaga precyzji, ale efekt końcowy zachwyci każdego.

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozpuść każdą galaretkę (wiśniową, agrestową, szafirową) w 250 ml gorącej wody, mieszaj intensywnie.
  2. Odstaw do wystygnięcia, a następnie wstaw do lodówki, aby stężały.
  3. Rozpuść 2 galaretki cytrynowe w 500 ml gorącej wody, odstaw do wystygnięcia.
  4. Pokrój zastygnięte galaretki na kostkę, umieść w misce.
  5. Ubij 500 ml schłodzonej śmietany 30% z 2 łyżkami cukru pudru.
  6. Powoli dodawaj wystudzoną galaretkę cytrynową do ubitej śmietany, mieszaj.
  7. Wyłóż formę folią spożywczą i wylej przygotowaną masę.
  8. Wstaw do lodówki na kilka godzin do stężenia.
  9. Po stężeniu, zdejmij folię, pokrój i podawaj
Salceson z ciasta i galaretek w butelce

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Salceson z ciasta i galaretek w butelce, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Desery.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up