Sernik z Czekoladą w Środku

Sernik z Czekoladą w Środku to wyjątkowy deser, który łączy w sobie delikatność tradycyjnego sernika z głębokim smakiem czekolady. W tym przepisie nauczysz się, jak osiągnąć idealnie kremową konsystencję oraz intensywny cacao, które zaskoczy Twoich gości. Przygotuj się na niezapomniane kulinarne doznania!
Składniki
Przygotowanie
- Cheesecake:
- Podgrzej piekarnik do 325°F (163°C).
- kremowego serka z 3/4 szkl
- śmietany i 1 łyżeczkę ekstraktu waniliowego.
- Ubijaj 3 duże jajka jeden po drugim, delikatnie mieszając.
- Przelej do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, piecz przez 35-40 minut.
- Pozwól ostygnąć przez 1-2 godziny, potem wstaw do lodówki na 4-6 godzin.
- Ciasto czekoladowe:
- Podgrzej piekarnik do 350°F (175°C).
- mąki, 1 szkl
- roztopionego masła, 2/3 szkl
- Pozwól ostygnąć.
- Składanie:
- Na jednym cieście umieść schłodzony sernik, pokryj osobną warstwą czekoladowego kremu.
- Przykryj drugą warstwą ciasta, nałóż cienką warstwę białego kremu, schłódź przez 10-15 minut.
- Nałóż główną warstwę białego i czekoladowego kremu, wygładź.
- Użyj resztek kremu do dekoracji.
- Podawanie:
- Schłodź przez 10-15 minut przed krojeniem, przytnij nóż w gorącej wodzie dla czystego cięcia.
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Sernik z Czekoladą w Środku, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również