Śmietanowiec z galaretką na biszkoptach

Śmietanowiec z galaretką na biszkoptach to pyszny, lekki deser, idealny na każdą okazję. Łączy delikatność śmietany z owocowym smakiem galaretki, tworząc harmonijną kompozycję. Biszkopty stanowią doskonałą bazę, nadając całości subtelnej struktury. Ten przepis z pewnością zachwyci Twoich gości i uczyni każde spotkanie niezapomnianym.

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozpuść 3 galaretki (wiśniową, agrestową, szafirową) w 250 ml gorącej wody każdą
  2. Pozwól im wystygnąć, a następnie wstaw do lodówki do stężenia
  3. Rozpuść 2 galaretki cytrynowe w 500 ml gorącej wody, odstaw do wystygnięcia
  4. Pokrój stężone galaretki w kostkę
  5. Ubij 500 ml schłodzonej śmietanki 30% z 2 łyżkami cukru pudru
  6. Powoli dodawaj wystudzoną galaretkę cytrynową do ubitej śmietany, mieszając delikatnie
  7. Przełóż masę do formy wyłożonej folią spożywczą
  8. Wstaw do lodówki na kilka godzin do stężenia
  9. Po zastygnięciu, zdejmij folię, pokrój i podawaj
Śmietanowiec z galaretką na biszkoptach

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Śmietanowiec z galaretką na biszkoptach, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Desery.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up