Śmietanowiec z galaretką na biszkoptach

Śmietanowiec z galaretką na biszkoptach to pyszny, lekki deser, idealny na każdą okazję. Łączy delikatność śmietany z owocowym smakiem galaretki, tworząc harmonijną kompozycję. Biszkopty stanowią doskonałą bazę, nadając całości subtelnej struktury. Ten przepis z pewnością zachwyci Twoich gości i uczyni każde spotkanie niezapomnianym.
Składniki
Przygotowanie
- Rozpuść 3 galaretki (wiśniową, agrestową, szafirową) w 250 ml gorącej wody każdą
- Pozwól im wystygnąć, a następnie wstaw do lodówki do stężenia
- Rozpuść 2 galaretki cytrynowe w 500 ml gorącej wody, odstaw do wystygnięcia
- Pokrój stężone galaretki w kostkę
- Ubij 500 ml schłodzonej śmietanki 30% z 2 łyżkami cukru pudru
- Powoli dodawaj wystudzoną galaretkę cytrynową do ubitej śmietany, mieszając delikatnie
- Przełóż masę do formy wyłożonej folią spożywczą
- Wstaw do lodówki na kilka godzin do stężenia
- Po zastygnięciu, zdejmij folię, pokrój i podawaj
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Śmietanowiec z galaretką na biszkoptach, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również