Sztuka mięsa wieprzowego w sosie chrzanowym

Sztuka mięsa wieprzowego w sosie chrzanowym to danie, które łączy w sobie intensywność smaku wieprzowiny z wyrazistym akcentem chrzanu. Przygotowane z najwyższej jakości składników, jego aksamitny sos doskonale podkreśla soczystość mięsa. Poznaj sekrety tej wyjątkowej potrawy, która zachwyci zarówno domowników, jak i gości.

Składniki

Przygotowanie

  1. Schab wieprzowy pokroić na plastry, naciąć błony lub odciąć.
  2. Marynować mięso w soli, pieprzu i papryce słodkiej przez minimum godzinę (najlepiej całą noc).
  3. Obsmażyć kotlety na oleju z obu stron na złocisty kolor.
  4. Włożyć kotlety do garnka z gotującą się wodą, dodać liście laurowe, ziele angielskie i łodygi koperku
  5. Na patelni podsmażyć pokrojoną cebulę, dodać mąkę do zasmażki.
  6. Stopniowo wlewać zimną wodę, mieszając do uzyskania odpowiedniej konsystencji sosu.
  7. Doprawić sos solą, pieprzem i chrzanem, dodać śmietanę.
  8. Przełożyć kotlety do sosu, gotować kilka minut
  9. Podawać na talerzach
Sztuka mięsa wieprzowego w sosie chrzanowym

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Sztuka mięsa wieprzowego w sosie chrzanowym, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Danie główne.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up