Babka Jabłkowa na Oleju

Babka jabłkowa na oleju to wyjątkowe ciasto, które łączy w sobie delikatność jabłek z aromatycznymi przyprawami. Przygotowana w oparciu o olej, staje się wilgotna i puszysta, zachwycając każdym kęsem. Idealna na każdą okazję, łatwo się ją robi, a jej smak z pewnością zachwyci rodzinę i przyjaciół. To klasyka, która nigdy nie wyjdzie z mody.
Składniki
Przygotowanie
- Ubij 5 jajek na sztywno.
- Przesiej 2 szklanki mąki i 2 łyżeczki proszku do pieczenia.
- Dodaj 1 szklankę cukru do ubitych jajek i miksuj.
- Obierz i pokrój jabłka na plastry.
- Natłuść formę i posyp tartą bułką.
- Zmniejsz obroty miksera, wlewaj olej, następnie wsyp mąkę i dodaj trochę wody
- Przelej ciasto do formy, ułóż jabłka i posyp cukrem.
- Piecz w nagrzanym piekarniku (180°C) przez 45-50 minut.
- Po wystudzeniu, posyp cukrem pudrem
- Smacznego!
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Babka Jabłkowa na Oleju, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również