Cannelloni ze Szpinakiem i Ricottą w Sosie Beszamelowym

Cannelloni ze szpinakiem i ricottą w sosie beszamelowym to klasyczne włoskie danie, które łączy w sobie delikatność makaronu oraz bogactwo smaków. Przygotowując je, wzbogacimy kanon domowych obiadów o kremowy sos i aromatyczne nadzienie. Idealne na każdym przyjęciu lub rodzinnej kolacji, z pewnością zachwyci twoich gości.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ugotuj szpinak na patelni z odrobiną wody, aż zmięknie
  2. W garnku rozpuść masło, dodaj mąkę, mieszaj
  3. W misce wymieszaj ricottę, sól, pieprz, gałkę muszkatołową oraz wyciśnięty czosnek
  4. Napełnij rurki cannelloni farszem
  5. W żaroodpornej formie rozprowadź część sosu beszamelowego, układaj cannelloni, polej resztą sosu.
  6. Posyp startym parmezanem
  7. Piecz 20-25 minut w 200°C
  8. Smacznego!
Cannelloni ze Szpinakiem i Ricottą w Sosie Beszamelowym

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Cannelloni ze Szpinakiem i Ricottą w Sosie Beszamelowym, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Danie główne.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up