Cannelloni ze Szpinakiem i Ricottą w Sosie Beszamelowym

Cannelloni ze szpinakiem i ricottą w sosie beszamelowym to klasyczne włoskie danie, które łączy w sobie delikatność makaronu oraz bogactwo smaków. Przygotowując je, wzbogacimy kanon domowych obiadów o kremowy sos i aromatyczne nadzienie. Idealne na każdym przyjęciu lub rodzinnej kolacji, z pewnością zachwyci twoich gości.
Składniki
Przygotowanie
- Ugotuj szpinak na patelni z odrobiną wody, aż zmięknie
- W garnku rozpuść masło, dodaj mąkę, mieszaj
- W misce wymieszaj ricottę, sól, pieprz, gałkę muszkatołową oraz wyciśnięty czosnek
- Napełnij rurki cannelloni farszem
- W żaroodpornej formie rozprowadź część sosu beszamelowego, układaj cannelloni, polej resztą sosu.
- Posyp startym parmezanem
- Piecz 20-25 minut w 200°C
- Smacznego!
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Cannelloni ze Szpinakiem i Ricottą w Sosie Beszamelowym, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również