Chili con carne z wieprzowiny

Chili con carne z wieprzowiny to aromatyczne danie, które łączy pikantność przypraw z delikatnością mięsa. W moim przepisie łączymy mieloną wieprzowinę z soczystymi pomidorami, czerwoną fasolą i aromatycznymi przyprawami. Idealne na chłodne wieczory, to jednogarnkowe danie z pewnością zaspokoi każdego głodomora, zachwycając wyjątkowym smakiem i teksturą.
Składniki
Przygotowanie
- Pokrój cebulę i podsmaż w multicookerze z odrobiną oliwy (tryb sauté, wysoka temperatura, 15 min).
- Dodaj pokrojone papryki, a następnie mieloną wieprzowinę.
- Dodaj pokrojone papryczki chili i czosnek (4 ząbki).
- Wrzucaj 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 łyżkę papryki słodkiej, sól, pieprz, kolendrę, oregano i cynamon.
- Zalej całość piwem bezalkoholowym i pomidorami z puszki.
- Zamknij garnek, ustaw na wysokie ciśnienie i gotuj przez 10 minut.
- Po 10 minutach dodaj kmin rzymski, oregano i fasolę z puszki.
- Ponownie zamknij i gotuj przez 5 minut.
- Podawaj z ryżem, ziemniakami lub chlebem, opcjonalnie ze śmietaną.
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Chili con carne z wieprzowiny, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również