Chili con carne z wieprzowiny

Chili con carne z wieprzowiny to aromatyczne danie, które łączy pikantność przypraw z delikatnością mięsa. W moim przepisie łączymy mieloną wieprzowinę z soczystymi pomidorami, czerwoną fasolą i aromatycznymi przyprawami. Idealne na chłodne wieczory, to jednogarnkowe danie z pewnością zaspokoi każdego głodomora, zachwycając wyjątkowym smakiem i teksturą.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokrój cebulę i podsmaż w multicookerze z odrobiną oliwy (tryb sauté, wysoka temperatura, 15 min).
  2. Dodaj pokrojone papryki, a następnie mieloną wieprzowinę.
  3. Dodaj pokrojone papryczki chili i czosnek (4 ząbki).
  4. Wrzucaj 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 łyżkę papryki słodkiej, sól, pieprz, kolendrę, oregano i cynamon.
  5. Zalej całość piwem bezalkoholowym i pomidorami z puszki.
  6. Zamknij garnek, ustaw na wysokie ciśnienie i gotuj przez 10 minut.
  7. Po 10 minutach dodaj kmin rzymski, oregano i fasolę z puszki.
  8. Ponownie zamknij i gotuj przez 5 minut.
  9. Podawaj z ryżem, ziemniakami lub chlebem, opcjonalnie ze śmietaną.
Chili con carne z wieprzowiny

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Chili con carne z wieprzowiny, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Danie główne.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up