Ciasto Trójkolorowe z Kiszelem

Ciasto Trójkolorowe z Kiszelem to wyjątkowy deser, który przyciąga wzrok pięknymi warstwami kolorów. Jego przygotowanie łączy w sobie prostotę z elegancją, dzięki czemu doskonale nadaje się na różne okazje. Wykorzystanie kisielu nadaje mu nie tylko intensywnego smaku, ale także delikatnej konsystencji. Pozwólcie, że poprowadzę Was przez ten smakowity proces!

Składniki

Przygotowanie

  1. Ubij 4 jajka.
  2. Dodaj 1 szklankę cukru i ubijaj dalej.
  3. Wsyp mąkę (2 szklanki) z proszkiem do pieczenia (1 łyżka) i miksuj.
  4. Wlej 1 szklankę wody i 1 szklankę oleju, wymieszaj.
  5. Podziel ciasto na 3 równe części.
  6. Do 1
  7. Do 2
  8. Do 3
  9. Wylej na formę: ciasto ciemne, białe, różowe.
  10. Piecz w 180°C przez około 40 minut.
Ciasto Trójkolorowe z Kiszelem

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Ciasto Trójkolorowe z Kiszelem, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Desery.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up