Ciasto Biały Puch z Mascarpone

Ciasto Biały Puch z Mascarpone to wyjątkowy deser, który zachwyci nawet najbardziej wymagające podniebienia. Delikatna warstwa biszkoptu, przełożona kremem z serka mascarpone, tworzy harmonijną kompozycję smaków i tekstur. Idealne na specjalne okazje, łączy prostotę przygotowania z eleganckim wyglądem, przyciągając wzrok i smak.

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozpuść galaretkę w 300 ml gorącej wody, odstaw do wystudzenia.
  2. Wyłóż formę folią aluminiową lub papierem do pieczenia.
  3. Układaj biszkopty w formie.
  4. Ubij śmietanę, aż podwoi objętość i zgęstnieje.
  5. W innej misce zmiksuj mascarpone z cukrem pudrem.
  6. Stopniowo wlej chłodną galaretkę do masy mascarpone, miksuj.
  7. Dodaj ubitą śmietanę, wszystko dokładnie połącz.
  8. Włóż masę do lodówki na 5 minut.
  9. Przełóż masę na biszkopty, równomiernie rozprowadź.
  10. Posyp wiórkami kokosowymi.
  11. Wstaw ciasto do lodówki na całą noc.
Ciasto Biały Puch z Mascarpone

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Ciasto Biały Puch z Mascarpone, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Desery.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up