Ciasto marchewkowe z masłem orzechowym

Ciasto marchewkowe z masłem orzechowym to wyjątkowy deser, który łączy w sobie słodycz marchwi z kremowym smakiem orzechów. Idealne na każdą okazję, to ciasto zachwyci swoich gości nie tylko smakiem, ale i wilgotną konsystencją. Przygotowanie jest proste, a efekty oszałamiające – każdy kęs to prawdziwa uczta dla podniebienia.
Składniki
Przygotowanie
- Ubij 4 jajka z 1 szklanką cukru i 1 łyżką cukru waniliowego (3 minuty).
- Powoli wlej 1 szklankę oleju.
- W osobnej misce wymieszaj 1,5 szklanki mąki, 2 łyżeczki sody, 0,5 łyżeczki soli.
- Połącz mąkę z masą jajeczną i ubij.
- Dodaj 1 łyżeczkę cynamonu, 1,5 szklanki startej marchewki i 1 szklankę posiekanych orzechów włoskich.
- Piecz 50 minut w 180°C.
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Ciasto marchewkowe z masłem orzechowym, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również