Ciasto marchewkowe z masłem orzechowym

Ciasto marchewkowe z masłem orzechowym to wyjątkowy deser, który łączy w sobie słodycz marchwi z kremowym smakiem orzechów. Idealne na każdą okazję, to ciasto zachwyci swoich gości nie tylko smakiem, ale i wilgotną konsystencją. Przygotowanie jest proste, a efekty oszałamiające – każdy kęs to prawdziwa uczta dla podniebienia.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ubij 4 jajka z 1 szklanką cukru i 1 łyżką cukru waniliowego (3 minuty).
  2. Powoli wlej 1 szklankę oleju.
  3. W osobnej misce wymieszaj 1,5 szklanki mąki, 2 łyżeczki sody, 0,5 łyżeczki soli.
  4. Połącz mąkę z masą jajeczną i ubij.
  5. Dodaj 1 łyżeczkę cynamonu, 1,5 szklanki startej marchewki i 1 szklankę posiekanych orzechów włoskich.
  6. Piecz 50 minut w 180°C.
Ciasto marchewkowe z masłem orzechowym

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Ciasto marchewkowe z masłem orzechowym, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Desery.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up