Danie jednogarnkowe z mięsem i ziemniakami

Danie jednogarnkowe z mięsem i ziemniakami to doskonała propozycja dla tych, którzy cenią sobie prostotę i smak. To połączenie soczystego mięsa oraz delikatnych ziemniaków tworzy harmonijną całość. Dzięki gotowaniu w jednym naczyniu, wszystkie składniki doskonale się przenikają, a danie nabiera głębokiego aromatu. Idealne na rodzinny obiad!

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokrój wędzony boczek w plastry, ułóż na dnie garnka.
  2. Pokrój kiszoną kapustę (grubość ok
  3. Posyp kapustę majerankiem, dodaj pokrojoną cebulę.
  4. Ułóż kawałki karkówki pionowo między plastry cebuli.
  5. Obłóż ziemniakami, pokrojonymi na pół, jeśli za duże.
  6. Wymieszaj passatę pomidorową z: solą, papryką, majerankiem, musztardą, pieprzem, czosnkiem, cukrem.
  7. Zalej mięso i warzywa sosem.
  8. Przykryj garnek i wstaw do piekarnika nagrzanego do 185°C na 2 godziny.
  9. Podawaj z posiekaną natką pietruszki
Danie jednogarnkowe z mięsem i ziemniakami

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Danie jednogarnkowe z mięsem i ziemniakami, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Danie główne.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up