Danie jednogarnkowe z mięsem i ziemniakami

Danie jednogarnkowe z mięsem i ziemniakami to doskonała propozycja dla tych, którzy cenią sobie prostotę i smak. To połączenie soczystego mięsa oraz delikatnych ziemniaków tworzy harmonijną całość. Dzięki gotowaniu w jednym naczyniu, wszystkie składniki doskonale się przenikają, a danie nabiera głębokiego aromatu. Idealne na rodzinny obiad!
Składniki
Przygotowanie
- Pokrój wędzony boczek w plastry, ułóż na dnie garnka.
- Pokrój kiszoną kapustę (grubość ok
- Posyp kapustę majerankiem, dodaj pokrojoną cebulę.
- Ułóż kawałki karkówki pionowo między plastry cebuli.
- Obłóż ziemniakami, pokrojonymi na pół, jeśli za duże.
- Wymieszaj passatę pomidorową z: solą, papryką, majerankiem, musztardą, pieprzem, czosnkiem, cukrem.
- Zalej mięso i warzywa sosem.
- Przykryj garnek i wstaw do piekarnika nagrzanego do 185°C na 2 godziny.
- Podawaj z posiekaną natką pietruszki
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Danie jednogarnkowe z mięsem i ziemniakami, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również