Drożdżówki z ciasta francuskiego z serem

Drożdżówki z ciasta francuskiego z serem to idealne połączenie delikatnej, chrupiącej struktury ciasta z aksamitnym, wyrazistym nadzieniem serowym. Ten przepis łączy w sobie prostotę wykonania z wykwintnym smakiem, sprawiając, że są doskonałą propozycją na śniadanie, podwieczorek lub wyjątkowe przyjęcie. Przygotowanie ich wymaga jedynie kilku składników i odrobiny cierpliwości.
Składniki
Przygotowanie
- Rozgrzej piekarnik do 200°C.
- Rozwałkuj ciasto francuskie na prostokąty.
- Pokrój ser w kostkę lub plasterki.
- Na każdym prostokącie ciasta umieść ser.
- Złóż ciasto na pół i dokładnie zlep brzegi.
- Posmaruj wierzch jajkiem (opcjonalnie).
- Piecz przez 15-20 minut, aż będą złociste.
- Wyjmij i ostudź na kratce.
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Drożdżówki z ciasta francuskiego z serem, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również