Sos do brokułów na ciepło

Sos do brokułów na ciepło to doskonały sposób na wzbogacenie smaku tego zdrowego warzywa. W prosty sposób przygotujesz delikatną emulsję, która w harmonijny sposób podkreśli naturalną słodycz brokułów. Dzięki odpowiednim składnikom, sos nie tylko doda aromatu, ale również wzbogaci wartości odżywcze dania. Smacznego!

Składniki

Przygotowanie

  1. Brokuł podziel na różyczki.
  2. Gotuj na parze przez 3-4 minuty.
  3. Na patelni praż pestki dyni i słonecznika bez tłuszczu.
  4. Po ugotowaniu, schłodź brokuł pod zimną wodą i odsącz.
  5. W miseczce wymieszaj jogurt, czosnek i sól (opcjonalnie majonez).
  6. Ułóż brokuł na talerzu, polej sosem czosnkowym i posyp prażonymi pestkami.
Sos do brokułów na ciepło

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Sos do brokułów na ciepło, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Danie główne.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up