Sos do brokułów na ciepło

Sos do brokułów na ciepło to doskonały sposób na wzbogacenie smaku tego zdrowego warzywa. W prosty sposób przygotujesz delikatną emulsję, która w harmonijny sposób podkreśli naturalną słodycz brokułów. Dzięki odpowiednim składnikom, sos nie tylko doda aromatu, ale również wzbogaci wartości odżywcze dania. Smacznego!
Składniki
Przygotowanie
- Brokuł podziel na różyczki.
- Gotuj na parze przez 3-4 minuty.
- Na patelni praż pestki dyni i słonecznika bez tłuszczu.
- Po ugotowaniu, schłodź brokuł pod zimną wodą i odsącz.
- W miseczce wymieszaj jogurt, czosnek i sól (opcjonalnie majonez).
- Ułóż brokuł na talerzu, polej sosem czosnkowym i posyp prażonymi pestkami.
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Sos do brokułów na ciepło, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również