Fasolka szparagowa konserwowa na obiad

Fasolka szparagowa konserwowa to doskonały składnik, który może wzbogacić każdy obiad. Ta prosta, a zarazem smaczna potrawa zachwyca delikatnością i chrupkością. Przygotowując ją, warto skupić się na odpowiednim przyprawieniu oraz łączeniu z innymi składnikami, aby wydobyć pełnię jej smaku.

Składniki

Przygotowanie

  1. Odetnij twarde końcówki fasolki szparagowej.
  2. Umieść fasolkę w szerokim garnku, nie dodając wody.
  3. Wlej tyle wody, aby zakryła fasolkę.
  4. Dodaj kawałek masła, łyżeczkę soli i łyżeczkę cukru.
  5. Gotuj na średnim ogniu przez 8-10 minut, do al dente.
  6. Przełóż fasolkę do zimnej wody, aby zatrzymać gotowanie.
  7. Na suchej patelni delikatnie zrumień bułkę tartą, mieszając.
  8. Gdy bułka złocista, dodaj masło i zmniejsz ognień.
  9. Dodaj fasolkę do patelni z bułką tartą, podsmaż przez chwilę.
  10. Podawaj na talerzu lub razem z bułką na patelni.
Fasolka szparagowa konserwowa na obiad

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Fasolka szparagowa konserwowa na obiad, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Przetwory.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up