Filet z kurczaka zapiekany z pieczarkami i serem

Filet z kurczaka zapiekany z pieczarkami i serem to wyjątkowe danie, które doskonale łączy delikatność mięsa z intensywnym smakiem pieczarek oraz kremową konsystencją sera. To idealny sposób na szybki, a zarazem wykwintny posiłek, który zachwyci rodzinę i gości. Przygotowanie jest proste, a efekt końcowy z pewnością zachwyci podniebienia.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokrój umyte i osuszone pieczarki oraz cebulę w kostkę.
  2. Na rozgrzanym maśle podsmaż pieczarki, następnie dodaj cebulę.
  3. Dopraw solą, pieprzem i przyprawą typu Vegeta, wymieszaj i odstaw z ognia.
  4. Filety z kurczaka pokrój na cztery części, posól i popieprz.
  5. Ułóż pieczarki na każdej piersi kurczaka, rozprowadź majonez.
  6. Włóż do piekarnika nagrzanego do 200°C i piecz przez 30 minut.
Filet z kurczaka zapiekany z pieczarkami i serem

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Filet z kurczaka zapiekany z pieczarkami i serem, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Danie główne.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up