Grzyby z Papryką i Cebulą na Zimę

Grzyby z Papryką i Cebulą na Zimę to doskonały sposób na konserwację smaków sezonu letniego. Połączenie świeżych grzybów, różnokolorowej papryki i cebuli tworzy aromatyczną mieszankę, która zachwyci każdego. W tym przepisie pokażę, jak zamknąć te pyszności w słoikach, aby cieszyć się nimi przez cały rok.
Składniki
Przygotowanie
- Grzyby umyj i pokrój.
- Przełóż do garnka, zalej zimną wodą, dodaj sól.
- Gotuj przez 10 minut, odcedź i odsącz.
- Cebulę pokrój w kostkę, przesmaż na oleju.
- Dodaj grzyby do cebuli, smaż razem.
- Dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj.
- Na 7 minut przed końcem dodaj ocet, cukier, ostrą paprykę.
- Przełóż do wyparzonych słoików, zakręć.
- Pasteryzuj przez 20 minut, odwróć słoiki do góry dnem.
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Grzyby z Papryką i Cebulą na Zimę, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Przetwory.
Dodaj komentarz
Zalecamy również