Pasta jajeczna z łososiem i ogórkiem

Pasta jajeczna z łososiem i ogórkiem to doskonałe połączenie smaków, które z pewnością zachwyci każde podniebienie. Łatwy w przygotowaniu, ten przepis łączy delikatność gotowanych jajek z wędzonym łososiem, a chrupiący ogórek dodaje świeżości. Idealny na kanapki, jako przystawka czy smarowidło – wprowadzi elegancję na każdą ucztę.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ugotuj jajka na twardo, ostudź i przekrój na pół.
  2. Wyjmij żółtka i zetrzyj je na tarce do miski.
  3. Posiekaj wędzonego łososia i dodaj do żółtek.
  4. Dodaj tarty serek, majonez, sól i pieprz do smaku, a następnie dokładnie wymieszaj.
  5. Na półmisek ułóż liście sałaty.
  6. Napełnij połówki jajek przygotowaną masą łososiową.
  7. Na każde jajko połóż plasterek łososia, posyp tartym żółtkiem, dodaj gałązkę koperku i kawior.
  8. Podawaj na świątecznym stole
Pasta jajeczna z łososiem i ogórkiem

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Pasta jajeczna z łososiem i ogórkiem, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Przekąski na imprezę.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up