Pasta jajeczna z łososiem i ogórkiem

Pasta jajeczna z łososiem i ogórkiem to doskonałe połączenie smaków, które z pewnością zachwyci każde podniebienie. Łatwy w przygotowaniu, ten przepis łączy delikatność gotowanych jajek z wędzonym łososiem, a chrupiący ogórek dodaje świeżości. Idealny na kanapki, jako przystawka czy smarowidło – wprowadzi elegancję na każdą ucztę.
Składniki
Przygotowanie
- Ugotuj jajka na twardo, ostudź i przekrój na pół.
- Wyjmij żółtka i zetrzyj je na tarce do miski.
- Posiekaj wędzonego łososia i dodaj do żółtek.
- Dodaj tarty serek, majonez, sól i pieprz do smaku, a następnie dokładnie wymieszaj.
- Na półmisek ułóż liście sałaty.
- Napełnij połówki jajek przygotowaną masą łososiową.
- Na każde jajko połóż plasterek łososia, posyp tartym żółtkiem, dodaj gałązkę koperku i kawior.
- Podawaj na świątecznym stole
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Pasta jajeczna z łososiem i ogórkiem, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Przekąski na imprezę.
Dodaj komentarz
Zalecamy również