Jak Przygotować Chrupiące Frytki z Batatów?

Frytki z batatów to pyszna i zdrowa alternatywa dla tradycyjnych frytek. Przygotowanie ich w domu nasyci nie tylko Twoje zmysły, ale również doda atrakcyjności na talerzu. W tym przepisie podzielę się krok po kroku, jak osiągnąć idealną chrupkość i intensywny smak, wykorzystując prostą technikę pieczenia.
Składniki
Przygotowanie
- Ugotuj dużą garść wody z solą i octem.
- Obierz bataty i pokrój w cienkie frytki (1,3 cm).
- Gdy woda zawrze, wrzuć frytki na 6 minut.
- W misce wymieszaj 50 g skrobi kukurydzianej z 80 g zimnej wody.
- Odcedź frytki i dodaj do skrobi, wymieszaj.
- Rozgrzej piekarnik do 246°C (475°F).
- Ułóż frytki na ruszcie na blaszce do pieczenia, skrop odrobiną oleju orzechowego.
- Piecz przez 15 minut, następnie przewróć na drugą stronę i piecz kolejne 10-15 minut, aż będą chrupiące.
- Dopraw solą i pieprzem, podawaj z ulubionymi sosami.
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Jak Przygotować Chrupiące Frytki z Batatów?, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Przekąski na imprezę.
Dodaj komentarz
Zalecamy również