Jak Przygotować Kalafiora z Bułką Tartą

Kalafior z bułką tartą to klasyczne danie, które łączy prostotę z wykwintnym smakiem. W tym przepisie nauczę Cię, jak przygotować ten warzywny przysmak, aby zachwycił Twoje podniebienie. Delikatnie gotowany kalafior w połączeniu z chrupiącą bułką tartą to idealny dodatek do każdego obiadu. Przekonaj się sam!
Składniki
Przygotowanie
- Oczyść kalafior z liści, zrób nacięcie.
- Ugotuj kalafior w naczyniu żaroodpornym na parze do miękkości (sprawdź widelcem).
- Na patelni podpraż około 4 łyżki bułki tartej na złoty kolor.
- Dodaj 50 g masła, mieszaj na małym ogniu.
- Wylej bułkę tartą na ugotowany kalafior (przekrój, jeśli chcesz).
- Jeśli bułka jest zbyt sucha, dodaj dodatkowe masło.
- Podawaj kalafior posypany bułką tartą
- Smacznego!
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Jak Przygotować Kalafiora z Bułką Tartą, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również